Motorproblemen voor Fernando Alonso

McLaren en Alonso zitten weer in de hoek waar de klappen vallen. De eerste vrije training van de Grote Prijs van Spanje duurde voor de thuisrijder welgeteld twee bochten, waarna de Honda-motor alweer de geest gaf.

Net nadat Alonso gisteren te kennen had gegeven dat hij naar andere opties moet beginnen uit te kijken als de situatie bij McLaren niet snel verbetert zag de Spanjaard vanmorgen al na twee bochten een Honda-motor stuk gaan.

​“De motor begaf het al na één bocht,” aldus Alonso. “Het is wat het is en ik vind het jammer voor de fans maar hopelijk gaat het in de tweede sessie beter en kunnen we de verloren tijd goedmaken.”

​In Bahrein vonden we geen Stoffel Vandoorne terug op de startgrid en in Rusland kon Alonso niet starten omdat zijn McLaren de start niet haalde en dat vindt de Spaanse tweevoudige wereldkampioen “gewoonweg onaanvaardbaar”. McLaren bengelt onderaan het kampioenschap voor constructeurs en Alonso zelf heeft dit jaar de finishvlag nog niet gezien.

​“Dat is niet gemakkelijk voor mij maar het is nog moeilijker voor McLaren,” waarmee Alonso duidelijk met beschuldigende vinger wijst in de richting van Honda. “Er wordt hard gewerkt door het team door updates mee te brengen om zelfs maar een milliseconde te winnen maar we krijgen zelfs de kans niet om ze te testen.”

​Alonso verliet meteen het circuit en plaatste op zijn Instagram-pagina het volgende kiekje:

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print