Nieuw belangrijk pakket met updates voor McLaren in Monaco

McLaren introduceerde in Spanje een belangrijk pakket met updates maar er is meer op komst, ook in Monaco zal de renstal immers een pakket met heel wat updates introduceren.

McLaren kende tijdens de oefensessies in Spanje opnieuw de nodige betrouwbaarheidsproblemen met de motor. Tijdens de kwalificatie verraste Alonso echter door zich als zevende te kwalificeren. Jammer genoeg voor Alonso en McLaren viel hij tijdens de race terug om uiteindelijk buiten de punten te finishen.

Bij McLaren zijn ze echter wel zeer tevreden over het pakket aan updates dat in Spanje werd geïntroduceerd.

“We hebben het team geherstructureerd en opnieuw opgebouwd en nu werkt het zeer, zeer goed,” aldus Boullier tegenover ‘Autosport’. “Je kan het zien aan de resultaten. Onze correlatieratio is ongelooflijk.”

“We brachten een nieuwe voorvleugel, nieuw bodywerk een nieuwe vloer en een nieuwe achtervleugel mee naar Spanje en de correlatie was 95%. Met de huidige nieuwe regelgeving betekent dit dat je heel wat progressie boekt telkens wanneer je in de windtunnel of met CFD werkt. We zien dan ook nog heel wat potentieel.”

Volgens Boullier zal McLaren vanaf nu vaker kunnen strijden om een plaats in de top tien, ook al behaalde renstal tot op vandaag nog steeds geen enkel wk-punt.

“Wat we in Spanje op de wagen hadden was het eerste deel van een pakket met updates en in Monaco zullen we over het tweede beschikken,” aldus Boullier. “Het heeft er voor gezorgd dat Fernando een stap vooruit in het midden van het pak kon zetten en dat is een feit, geen fantasie.”

“Het is geen hoop, we weten dat we in de punten kunnen eindigen op circuits waar de motorkracht minder belangrijk is. We racen echter niet om zevende te zijn,” besluit Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer