Alonso blijft stunten en kwalificeert zich als vijfde voor Indy 500

Fernando Alonso stuntte al op zaterdag door de zevende tijd te rijden en zich zo te kwalificeren bij de ‘Fast Nine’, die op zondag om de polepositie mochten strijden. Op zondag deed de Spanjaard zelfs nog beter door zich uiteindelijk als vijfde te kwalificeren.

De Nieuw-Zeelander Scott Dixon veroverde voor de derde keer in zijn carrière de polepositie voor de Indy 500. Dixon haalde met 232,164 mijl per uur, zo’n 373 kilometer per uur, de snelste gemiddelde snelheid. Veel aandacht ging echter naar Alonso die als F1-piloot eind deze week speciaal de GP van Monaco mist om deel te nemen aan de Indy 500.

Nadat Alonso op zaterdag stuntte door de zevende tijd te rijden mocht Alonso gisteren meedingen naar de polepositie. Alonso verklaarde na de kwalificatiesessie op zaterdag al dat het te gek voor woorden was dat hij bij de ‘Fast Nine’ zat. Wel, het werd dan alleen maar gekker want van de ‘Fast Nine’ reed Alonso vervolgens zelfs de vijfde tijd, waardoor hij komende zondag van op de tweede startrij mag vertrekken.

Opvallend weetje: voorafgaand aan de kwalificatie moest de Honda-motor van Alonso zijn Indycar-bolide vervangen worden.

“Ik ben het gewoon dat mijn motor voorafgaand aan de kwalificatie en de race vervangen dient te worden,” antwoordde Alonso op de vraag of hij daardoor nerveus was.

Collega-piloot Rossi antwoordde gevat en al lachend: “Het is jouw specialiteit!”

Opnieuw een pijnlijk momentje dus voor het Japanse Honda, dat in de voorbije maanden in de Formule 1 met het ene na het andere motorprobleem wordt geconfronteerd en dat dus blijkbaar ook in de Indycar tegen problemen aanloopt, zij het wel veel minder dramatisch dan in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer