Verstappen: “Crashes in Monaco vormen een motivatie voor mij”

Max Verstappen kende vorig jaar een bijzonder moeilijk weekend in Monaco. De Nederlander crashte er zowel tijdens de kwalificatie als de race.

Verstappen crashte vorig jaar tijdens de kwalificatie in de chicane ter hoogte van het zwembad. Ook tijdens de race crashte Verstappen, iets dat hem ook in 2015 overkwam. Toch blikt Verstappen vol vertrouwen vooruit naar de race in Monaco, wat voor Verstappen eigenlijk een thuisrace is.

Crashes horen er volgens Verstappen nu eenmaal bij in de Formule 1 en in Monaco gebeurt dat nu eenmaal sneller dan op andere circuits. Iedere fout wordt in Monaco immers meteen cash betaald.

“Er bestaat in Monaco niet zoiets als een rondje met weinig risico. Het bestaat niet indien je snel wil zijn want dan moet je op de limiet rijden,” verklaart Verstappen. “Mijn crash vorig jaar was erg ongelukkig maar het tast mijn vertrouwen niet aan wanneer ik terugkeer naar Monaco.”

“Het zorgt ervoor dat ik simpelweg dit jaar beter wil presteren en van mijn fouten wil leren. We moeten nog steeds enorm veel van de wagen leren op het vlak van de afstelling. Het draait allemaal rond het ontwikkelen van de wagen en we hebben met de wagen nog niet op zo’n smal circuit als Monaco gereden.”

Het wordt vooral uitkijken hoe de rijders met de nieuwe bredere F1-bolides zonder brokstukken te maken doorheen de straten van Monaco zullen rijden. De wagens zijn niet alleen breder maar durven ook iets sneller uit te breken, wat uiteraard catastrofaal is in Monaco.

“De voorbereiding voor Monaco is iets anders. Je zal doorheen het raceweekend iets minder snel alles opbouwen en iets minder snel meer snelheid vinden. Het is belangrijk om voorzichtig de limiet op te zoeken. Ik denk dat de chicane ter hoogte van het zwembad met de nieuwe wagens de grootste uitdaging zal vormen,” besluit Verstappen.

En laat nu net dat de chicane zijn waar Verstappen vorig jaar tijdens de kwalificatie crashte …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer