“Nieuw puntensysteem kan geschrapt worden”

Volgens het Duitse blad Auto Motor und Sport zijn er twee redenen waarom het nieuwe puntensysteem voor 2010 wel eens geschrapt zou kunnen worden.
Niet lang geleden kwam de FIA met een nieuw puntensysteem aankloppen waarbij de winnaar van een Grand Prix maar liefst 25 in plaats van 10 punten zal verdienen. Ook de tweede en derde rijder in rang zouden een betere beloning krijgen voor hun prestaties.

Auto Motor und Sport publiceerde alvast een artikel waarin het vermeld dat het nieuwe puntensysteem in eerste instantie ongeldig zou zijn omdat het systeem zou zijn overgenomen uit een andere klasse zonder enige toelating.

Vervolgens zouden de leden van de FIA en de teamleiders slechts enkele minuten rond de tafel hebben gezeten alvorens tot een akkoord te komen. Enkel Peter Windsor van de nieuwe renstal USF1 zou op dat ogenblik tegen het nieuwe puntensysteem zijn geweest.

Achteraf moest ook de FIA zelf toegeven dat men zich vooral gebaseerd heeft op 13 deelnemende teams voor 2010. Indien er in maart minder dan 13 teams zullen opdagen heeft de FIA alvast een probleem want dan zouden wel eens alle wagens in de punten kunnen vallen, ook de uitvallers dus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}