Renault blijft in F1: overeenkomst met Genii Capital

Na weken van onzekerheid is er eindelijk duidelijkheid. De Franse autoproducent en eigenaar van de gelijknamige renstal blijft in de Formule 1.
Reeds heel wat weken deden de wildste geruchten de ronde over de F1-toekomst van Renault. Volgens sommige insiders zou de renstal zich terugtrekken, terwijl andere insiders dan weer reeds wisten dat alles wel goed zou komen.

Die laatsten hadden het uiteindelijk bij het rechte eind want Renault heeft een overeenkomst bereikt met Genii Capital. De naam van Genii Capital deed reeds langer de ronde, al was de vraag of Genuii de compleet renstal zou overkopen.

Uiteindelijk blijkt dat de investeringsmaatschappij mede-eigenaar wordt van de Franse renstal en dus een groot belang heeft genomen in Renault F1.

“Ik ben opgetogen dat we Genii Capital als strategische partner mogen verwelkomen. Ik ben ervan overtuigd dat hun enthousiasme en zakelijke expertise voor een nieuwe dynamiek zal zorgen binnen het team, alsook voor de medewerkers en onze partners,” aldus Bernard Rey, de president van Renault F1.

Tegelijkertijd liet Renault eveneens weten dat het ook in 2010 Red Bull zal voorzien van haar motoren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Renault blijft wel degelijk in de F1. De Franse autoproducent bereikt eeen overeenkomst met Genii Capital.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen