Nieuwe F1-baas waarschuwt de rijders: “Jullie hebben een voorbeeldfunctie, gedraag je ernaar!”

De nieuwe CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, laat weten dat hij de rijders er zal aan herinneren dat ze een voorbeeldfunctie hebben. De waarschuwing komt er naar aanleiding van een eerder incident met de Russische F1-piloot Nikita Mazepin.


Haas F1-rijder Nikita Mazepin kwam eind vorig jaar in het oog van de storm terecht nadat hij op Instagram een video gepost had waarop te zien was hoe hij een vrouw bij de borst greep op de achterbank van een auto. Het filmpje werd snel verwijderd maar het kwaad was al geschied want het circuleerde al op verschillende andere sociale media.

Zijn F1-team Haas kwam met een verklaring naar buiten dat het haar rijder had aangesproken over het voorval en dat alles privé afgehandeld werd. Stefano Domenicali wil echter dat Mazepin, en het hele startveld, zich bewust is van het feit dat ze een voorbeeldfunctie hebben en daar zal hij hen ook nog over aanspreken voor het seizoen 2021 van start zal gaan.

“Ik zou zeggen dat het vrij duidelijk was dat wat hij deed onaanvaardbaar is,” vertelde Domenicali tegenover de media in een videocall.

“Maar ik denk dat hij zich verontschuldigde voor wat hij deed en we moeten ervoor zorgen dat in de discussies die we zullen hebben… dat ze begrijpen dat we over bepaalde dingen geen grappen kunnen maken. Dat is niet mogelijk.”

“Ze zijn te belangrijk om niet te begrijpen dat ze rolmodellen zijn. Dat is iets dat we samen gaan bespreken, niet alleen met hem, op het gepaste moment.”

Domenicali liet weten dat hij waarschijnlijk een meeting zal organiseren tijdens de pre-season testen in Bahrein. Alle rijders kregen alvast een brief waarin de nieuwe F1-baas hen wees op hun voorbeeldfunctie.

“We mogen de kans niet voorbij laten gaan om ervoor te zorgen dat ze begrijpen dat ze meer zijn dan rijders, ze hebben een grote verantwoordelijkheid omdat ze het gezicht van onze sport zijn”, voegde de Italiaan eraan toe.

“Ze moeten begrijpen dat hun gedrag en hun woorden en een lead-by-example aanpak is wat ik verwacht met hen te zullen delen.”

“Ik wil delen hoe ik geloof dat we moeten samenwerken, ook in het gebruik van ons platform en hun rolmodel, om te pushen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor onze samenleving.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022