Nieuwe safety car regels zorgen voor opschudding

Mclaren teambaas Ron Dennis uitte zijn kritiek over de nieuwe safety car reglementen na een accident rijke Grote Prijs van Canada. Hoewel Mclaren rijder Lewis Hamilton won, was Ron Dennis nog steeds niet blij met de regels omtrent het sluiten van de pitlane tijdens de eerste ronde dat de safety car op het circuit is.

"Ik was gefrustreerd door de impact die de safety car had op onze race. Het is een verandering die gemaakt is om goede redenen maar die te veel onaangename gevolgen had in deze race, en zal hebben in andere races."

"Ik hoop dat de FIA en de andere teams iets leren uit vandaag(zondag) en dat we in het midden van het seizoen de regel terug kunnen aanpassen om te vermijden dat andere rijders gestraft worden in de toekomst. Iedereen kan hier het slachtoffer van worden."

Fernando Alonso kreeg een straf nadat hij een pitstop had uitgevoerd toen de safety car voor de eerste keer buiten kwam maar Dennis benadrukt dat het elke rijder had kunnen overkomen.

"Het werkt niet in de Formule 1. Hoe belachelijk hadden wij ons niet gemaakt wanneer we zonder brandstof waren gevallen door de safety car? Het is gewoon oneerlijk, niet alleen ten opzichte van ons maar ten opzichte van iedereen."

Ook Felipe Massa vond de regels fout. Hij werd gediskwalificeerd nadat hij een rood licht negeerde aan het einde van de pitstraat.

"Het klopt niet. Wat had ik moeten doen? Stoppen terwijl de race doorging?"