Nieuwe twist in de storm rond Christian Horner: “Persbericht met ontslag lag al klaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De grond onder de voeten van Christian Horner blijft gloeiend heet. Ondertussen weet heel de wereld dat hij ervan verdacht wordt seksueel getinte whatsappjes naar een werkneemster van Red Bull te hebben gestuurd. Zakenblad ‘Business F1’ onthult in haar jongste uitgave dat het persbericht met de aankondiging van het vertrek van Horner al geschreven was.

Het artikel geeft ons nieuwe inzichten en onthullingen in heel deze ‘soap’ dat het ondertussen geworden is. Zo zou de vrouw in kwestie tijdens een raceweekend ineengestort zijn en bij verschillende collega’s in tranen haar verhaal gedaan hebben. 

Red Bull zou in januari reeds op de hoogte geweest zijn van Horner zijn vermeende wangedrag, het staat haaks op de gedragscode binnen het bedrijf. Daarom liet de CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, na intern overleg begin februari een persbericht opstellen waarin het bedrijf bekendmaakte dat Horner Red Bull Racing met directe ingang zou verlaten en het moederbedrijf in Oostenrijk er verder geen commentaar op zou geven.

Men zou Christian Horner naar verluidt een ontslag aangeboden hebben zodat hij zelfs zonder reputatieschade had kunnen vertrekken. Horner heeft dit geweigerd en eiste een onafhankelijk onderzoek. Mintzlaff ging akkoord, hij was zeker van zijn stuk dat ook na dat onderzoek de bevestiging zou volgen dat een ontslag de enige juiste optie zou zijn. 

Dus waarom zagen we Christian Horner dan gewoon in zijn normale functie afgelopen weekend in Bahrein?

De teambaas kreeg naar verluidt een helpende hand van Chalerm Yoovidhya, de Thaise grootaandeelhouder die afgelopen weekend ook aanwezig was in Bahrein. Hij blijft zijn hand boven het hoofd van Horner houden en steunt hem, hoewel er grote twijfels zijn van hoe het onderzoek gelopen is en wat het woord ‘onafhankelijk’ betekent in het bewuste onderzoek. 

Uiteraard heeft dit bij verschillende personen binnen de groep van Red Bull voor een enorme ergernis gezorgd. Ze zouden het heft in eigen handen hebben genomen en de bewuste berichtjes afgelopen weekend gelekt hebben aan de F1, de teams en de pers.

Wees gerust trouwe lezers, een vervolg in dit verhaal rond Christian Horner is nakende. 

Geschreven door Vincent Bogaerts