Nieuws van het Honda team

Nieuwe testrijders

Honda Racing zal tijdens een test in Barcelona volgende maand 3 GP2 rijders de kans geven om in een Formule 1 bolide te rijden. Deze 3 piloten zijn Mike Conway, Luca Filippi en Andrea Zuber. De testen staan in het teken van het Honda’s young driver programme.

"We zullen nu bekijken hoe goed deze 3 zijn met het oog op een eventuele samenwerking in ons testteam."

Mike Conway werd 14e in het GP2 kampioenschap en werd eerder al benoemd tot testrijder bij Honda. Luca Filippi eindigde 3e in het kampioenschap en Andrea Zuber 9e.

The Green Awards

Honda viel vrijdag ook in de prijzen. Het team wint een prijs voor de bijdrage die het aan het milieu heeft geleverd via haar earth car campagne. De campagne kreeg de prijs omdat het volgens een jury het meeste aandacht heeft getrokken op de milieuproblematiek.

Bij de echte milieuactivisten zal deze prijs ongetwijfeld enkele wenkbrauwen doen fronsen. Hoe kan een Formule 1 team een prijs winnen voor haar strijd tegen de milieuvervuiling wanneer het zelf voor een enorme uitstoot van schadelijke gassen zorgt? De organisatie van de "Green Awards" gaf uitleg.

"Noch de jury, noch Honda zelf wil hiermee aantonen dat de F1 een "groene" sport is. Maar het idee was het meest creatieve en zorgde ervoor dat de mensen echt gingen nadenken over de problematiek. Als 1 % van alle mensen die de F1 volgen als gevolgd van de campagne overschakelen naar energiebesparende lampen dan zou de bespaarde energie de uitstoot van het Honda team over een periode van 3 seizoenen compenseren."