Nigel Mansell na dertig jaar herenigd met F1-bolide waarmee hij wereldkampioen werd

Williams Racing
Williams Racing

Dertig jaar na datum stapt Nigel Mansell terug in de bolide waarmee hij in 1992 het wereldkampioenschap veroverde, namelijk de legendarische Williams FW14B.

Dit weekend gaat in Goodwood het Festival of Speed door, een hoogmis voor racefans. Liefhebbers van brullende motoren kunnen er zich vergapen aan zowel statische shows als ontelbare demo’s van zowel moderne als klassieke racewagens. Naar goede gewoonte is er ook schoon volk aanwezig uit de Formule 1, zo zal Mercedes-rijder George Russell de fans met een bezoekje verblijden op zondag. Voor de rest zullen oude gloriën zoals Damon Hill, Mika Hakkinen, onze landgenoot Jacky Ickx en nog een paar anderen aanwezig zijn. 

Maar de man waar het dit weekend echt om draait is Nigel Mansell, die dertig jaar geleden op dominante wijze de wereldtitel won in zijn Williams Renault. Hij wordt dit weekend herenigd met de Lotus waarmee hij in 1982 aan de slag was in de Formule 1 en ook met de Ferrari 639 en 640, respectievelijk uit het jaar 1989 en 1990. 

De bolide waarmee hij zijn grootste succes uit zijn carrière boekte mag uiteraard niet ontbreken, de Williams FW14B van de hand van huidig Red Bull-designer Adrian Newey. Zoals u in onderstaande tweet kan zien is ‘Our Nige’ er helemaal klaar voor met bijpassend racepak.

Het Festival of Speed kan gevolgd worden via een livestream op de officiële website van het evenement.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print