Nog steeds geruchten over toekomst Alonso

Waar rijdt Fernando Alonso in 2008? Die vraag houdt de Formule 1 al maanden bezig. Hoewel hij enkele dagen geleden nog benadrukte dat hij volgend jaar bij Mclaren zal blijven, zijn de geruchten rond de Spanjaard niet te stoppen.

Een sabbatjaar behoorde volgens de pers tot de mogelijkheden, maar dat heeft Alonso nu ook ontkent.

"Nee dat staat niet in mijn plannen. Ik wil racen, daar ben ik 100% zeker van. Hoe en wat er ook gebeurt ik geniet van het racen en dat is het enige wat ik wil."

Ook een mogelijke terugkeer naar Renault blijft in de pers voor beroering zorgen. Teambaas Briatore laat vandaag weten dat hij Alonso een aanbod heeft gedaan.

"Ik heb Fernando gezegd dat wanneer hij Mclaren verlaat, we zeer blij zouden zijn om hem terug te hebben. Het zou dom zijn om dat te ontkennen."

Of zou Alonso een spectaculaire overgang naar Ferrari plannen?

"Ik heb niets van hen gehoord. Ze hebben contracten met Massa en Raikkonen voor volgend seizoen, dus dat is geen mogelijkheid voor mij voor volgend jaar."

Het ziet er steeds meer naar uit dat Alonso zijn contract bij Mclaren gewoon uitdoet. Hoewel teamgenoot en WK-leider Hamilton het misschien liever anders ziet.

"Ik zou hem liever bij Ferrari zien en mezelf bij Mclaren."

Het laatste woord is dus nog lang niet gezegd over de toekomst van Alonso.