Nyck de Vries strandde te midden van het noodweer in een Italiaans bergdorp

Nyck de Vries - Instagram
Nyck de Vries - Instagram

Net als de meeste van zijn F1-collega’s was de Nederlander Nyck de Vries de voorbije dagen op weg naar het circuit van Imola voor de GP van Emilia-Romagna. De Vries strandde echter onderweg naar het circuit in een hotel in een Italiaans bergdorp. Op Instagram deelde de Nederlander zijn verhaal.

Nyck de Vries was dinsdag op weg van Monaco naar Faenza, waar de fabriek van het AlphaTauri F1 team gevestigd is. Die fabriek ligt zo’n twintig kilometer van Imola en Nyck de Vries had er enkele mediaverplichtingen. Op weg naar Faenza kwam hij met zijn auto echter in de problemen.

“Het was dinsdagavond 23u30 en ik was onderweg naar Faenza voor een marketingdag op woensdag,” getuigt Nyck de Vries op Instagram. “Het regent intens en in Faenza zijn er al overstromingen waardoor ik niet bij mijn hotel geraakte. Terug naar de snelweg was ook geen optie en ik zat vast in een klein dorpje met een hotel dat helemaal volgeboekt was.”

Ondanks dat het hotel volboekt was slaagde Nyck de Vries er toch in om een kamer te bemachtigen en dat dankzij een teamlid van McLaren.

“McLaren was eerder in hetzelfde dorpje gestrand en hun front jack man Frazer was zo lief om zijn kamer aan mij te geven. De ochtend nadien veranderde de lobby in een noodopvang voor mensen die tijdens de nacht gedwongen werden om hun huis te ontvluchten.”

Woensdagmiddag werd beslist om de race te annuleren en daardoor mocht Nyck de Vries opnieuw op weg richting Monaco. Veel wegen en ook snelwegen waren echter versperd of onberijdbaar.

“Ik zag slechts één optie en dat was om via Florence naar huis rijden,” aldus Nyck de Vries. “Na een avontuurlijke rit door de bergen, en met veel hulp van de lokale gemeenschap en autoriteiten, ben ik eindelijk veilig thuis. Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen, het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen klaar stond om te helpen.”

“Mijn gedachten gaan uit naar zij die getroffen zijn door deze tragedie. Ik wil snel terugkeren naar Faenza en naar mijn team, de mensen uit de regio. Forza!”