Organisatoren GP van Emilia-Romagna: “F1-fans krijgen tickets terugbetaald”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De organisatoren van de GP van Emilia-Romagna hebben laten weten dat ze de fans die tickets hadden gekocht voor de afgelaste F1-race zullen terugbetalen.

In tegenstelling tot de GP van Australië in 2020, toen de pandemie met het coronavirus begon, en de verregende GP van België in 2021, heeft de Formule 1 deze keer wel juist en op tijd gehandeld. Te midden van het noodweer in de regio Emilia-Romagna een F1-race organiseren zou onverantwoord zijn en het was dan ook de enige juiste beslissing om de race te annuleren.

Door al op woensdag de afgelasting van de race te bevestigen kon vermeden worden dat heel wat fans en toeristen zouden afreizen naar het circuit. Daarnaast kunnen de hulpdiensten zich volledig blijven focussen op het managen van de noodsituatie in de regio. De organisatoren van de race lieten ondertussen ook al weten dat ze de tickets voor de race zullen terugbetalen of omruilen voor de race in 2024.

De tickethouders zullen in de loop van de komende dagen via e-mail op de hoogte gebracht worden door organisator Automobile Club of Italy (ACI Sport) en TicketOne.it.