Officieel: Honda Racing wordt Brawn GP

Wat al enkele dagen in de lucht hing is nu ook officieel bevestigd, Honda Racing wordt Brawn GP, meteen komt er een einde aan maanden van speculatie.

Honda besloot eind vorig jaar dat het haar activiteiten in de Formule 1 zou stopzetten. Sindsdien werd er naarstig gezocht naar een nieuwe eigenaar. Verschillende geruchten deden de ronde maar uiteindelijk was het teambaas Ross Brawn zelf die het team volledig overnam.

Brawn GP zal met dezelfde piloten aan de slag gaan als Honda Racing vorig seizoen. Jenson Button en Rubens Barrichello blijven dus op de grid. De wagens van het team worden uitgerust met Mercedes-Benz motoren.

Ross Brawn is zichtbaar opgelucht.

“De bekendmaking van vandaag is het eindpunt van een moeilijke strijd om de toekomst van het team te verzekeren. We hebben nog een lange maar spannende weg af te leggen en nu weten we dat we op het enthousiasme van het team kunnen rekenen en op hun ambities.”

Vandaag zou het team een shakedown van de wagen uitvoeren. Volgende week wordt er samen met de andere teams getest op het circuit van Barcelona.