Officieel: Nico Hulkenberg tekent bij Audi en gaat voor het Stake F1 team racen

Stake F1 team
Stake F1 team

Wat eerder deze week nog geruchten waren is nu officieel: Nico Hulkenberg zal eind dit jaar het Haas F1 team verlaten. De Duitser tekende bij Audi en zal volgend jaar voor het Stake F1 team racen dat vanaf 2026 als Audi F1 team door het leven zal gaan.

Door de overstap van Nico Hulkenberg naar het Stake F1 team zal één van beide rijders, Valtteri Bottas of Guanyu Zhou, plaats moeten maken voor Hulkenberg. Hulkenberg zelf is uiteraard erg blij dat hij een nieuwe meerjarige overeenkomst bij Audi heeft getekend.

“Ik keer terug naar het team waarmee ik in 2013 heb samengewerkt. Ik heb goede herinneringen aan de sterke team spirit die er in Zwitserland is,” reageert Hulkenberg op de bekendmaking van het nieuws. Het vooruitzicht om met Audi te gaan samenwerking is iets zeer speciaal.”

“Wanneer een Duitse constructeur met zo’n toewijding in de Formule 1 stapt dan vormt dat een unieke opportuniteit. Om een fabrieksteam te vertegenwoordigen van zo’n automerk met zo’n verenigde krachten in Duitsland is een grote eer voor mij.”