Red Bull ontkent en toch ook niet: “Geen weet van overstap Adrian Newey naar een ander F1-team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Red Bull Racing F1-team heeft ontkend geïnformeerd te zijn dat Adrian Newey naar een ander F1-team zal overstappen. Het ontkennen van Red Bull kan echter dubbel geïnterpreteerd worden.

Gisteren kwamen er via allerlei kanalen plots het nieuws dat Adrian Newey Red Bull zou geïnformeerd hebben over zijn intentie tot vertrek. Meteen waren er ook speculaties dat Newey naar Ferrari of Aston Martin zou vertrekken. Vanuit Red Bull Racing bleef het opvallend stil maar bij de renstal hebben ze nu toch gereageerd.

Red Bull liet in een reactie weten “geen weet te hebben van de overstap van Adrian Newey naar een ander F1-team”. Daarmee lijkt het op het eerste zicht de berichtgeving tegen te spreken dat Adrian Newey Red Bull gaat verlaten. Maar de ontkenning laat ruimte voor interpretatie.

Tijdens de berichtgeving gisteren was er immers sprake van dat Adrian Newey Red Bull zou geïnformeerd hebben over zijn beslissing om Red Bull te verlaten. Red Bull ontkent nu echter dat het weet heeft van een eventuele overstap naar een ander F1-team, waarmee het dus eigenlijk niet ontkent dat Adrian Newey hen geïnformeerd heeft over een vertrek.