Officieel: Prodrive start niet in 2008

David Richards, teambaas van het nieuwe Prodrive F1 team heeft bekendgemaakt dat zijn team niet zal starten komend seizoen. Richards schrijft het uitstel van het debuut van Prodrive in de formule 1 toe aan betwistingen door andere teams waardoor het team door de rechtzaken geen startrecht heeft voor 2008.

"Er was een rechtzaak over onze inschrijving voor de formule 1. Hierdoor werd een concorde-overeenkomst steeds opnieuw uitgesteld. We hebben de FIA gevraagd om midden 2008 in de formule 1 te mogen starten maar dat werd afgewezen. Daarom is er geen realistische kans op een Prodrive in de formule 1 tijdens 2008," aldus David Richards in een interview met Auto, Motor und Sport.

Prodrive wou aanvakelijk dus in 2008 starten met ondermeer een chassis en motor van McLaren. Verschillende teams tekenden hierop echter verzet aan, waaronder Williams en Force India(Spyker). Door ondermeer de verschillende rechtzaken en de vertragingen die Prodrive heeft opgelopen, ziet David Richards zich nu genoodzaakt om in 2009 de formule 1 te betreden.

"We hebben nog steeds de wil om in de formule 1 te stappen. Maar omdat we met een klantenchassis wensten te starten dreigde er een seizoen vol rechtzaken. Daardoor kwam ons complete businessplan in vraag te staan," aldus David Richards. "We hebben dan maar besloten om alles opnieuw te bekijken in plaats van ons blindelings in een avontuur te werpen."