Officieel: Romain Grosjean gaat racen in de IndyCar

Na weken van geruchten is het nu officieel, voormalig Haas F1-piloot Romain Grosjean gaat racen in de IndyCar.


Nadat Romain Grosjean tijdens de GP van Bahrein tijdens een horrorcrash aan de dood ontsnapte zat zijn carrière in de Formule 1 er meteen op. Door brandwonden aan zijn handen kon Grosjean niet deelnemen aan de laatste twee races van het seizoen.

Grosjean begon aan een revalidatie waarbij er vooral veel aandacht ging naar de brandwonden op zijn handen die moesten genezen. Een terugkeer naar de Formule 1 sloot Grosjean uit maar de voormalige Haas-rijder wou wel actief blijven in de autosport.

Al langer waren er geruchten dat Grosjean eventueel de overstap naar de IndyCar zou maken en vandaag volgde de officiële bevestiging dat Grosjean voor Dale Coyne Racing zal gaan rijden.

“Ik ben erg opgewonden dat ik de kans krijg om in Amerika in de NTT IndyCar Series te gaan rijden,” vertelt Grosjean naar aanleiding van het nieuws van zijn racezitje in de IndyCar.

“Ik had verschillende mogelijkheden voor het komende seizoen en de IndyCar was zeker en vast mijn favoriet … ook al ben ik nog niet klaar voor de ovals!”

Volgens Grosjean zal hij in de IndyCar veel competitiever kunnen zijn dan bijvoorbeeld in de Formule 1 het geval was.

“De IndyCar heeft veel meer een gelijkwaardig speelveld dan wat ik in mijn carrière tot dusver gewoon was. Het zal opwindend zijn om opnieuw voor podiumplaatsen en overwinningen te kunnen strijden.”

“Mijn linkerhand is nog steeds aan het genezen maar ik ben bijna klaar om opnieuw in een racewagen plaats te nemen en aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022