Olav Mol: “Lewis Hamilton ziet de camera en speelt een toneeltje”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Het was één van de meest opvallende momenten van de race in Azerbeidzjan: Lewis Hamilton die met veel moeite en pijn uit zijn Mercedes F1-bolide klautert. Red Bull-teambaas Christian Horner stelde zich ernstige vragen bij het voorval en dat deed ook Olav Mol.

Volgens Horner is het een manier om druk uit te oefenen op de FIA om wijzigingen door te voeren zodat het porpoising-probleem opgelost wordt. Ook Olav Mol stelt zich vragen bij wat we te zien kregen.

In het ‘RaceCafé’ vraagt Mol zich af hoeveel pijn Hamilton daadwerkelijk had. Na de race begonnen meteen de geruchten en speculaties dat Hamilton mogelijk de race in Canada zou moeten missen.

“Hij ziet die camera, dan gaat hij met zijn hand op zijn rug lopen en achter de schermen zegt hij: ‘Lekker jongens!’ Je wil juist dat iedereen het ziet. Ze willen dat de FIA wat gaat veranderen, omdat zij zeggen dat het te gevaarlijk is. Totale onzin. Als andere het op kunnen lossen, kunnen zij het ook.”

Het ’toneeltje’ van Lewis Hamilton heeft volgens Olav Mol dan ook maar één doel, de FIA dwingen tot het doorvoeren van wijzigingen.

“Dat probeert hij hiermee te bereiken. Hij roept dat het zó gevaarlijk is, dat hij dadelijk niks meer kan. Ik vertrouw die Niels Wittich en Mohammed Ben Sulayem voor geen meter”, aldus Mol, waarna ook Robert Doornbos erg kritisch klinkt.

“Russell zit nóg meer opgevouwen in die auto en die hoor je niet klagen. Die is nog langer, zit met zijn stuitje op de grond en met zijn knieën in het dashboard. Als iemand er last van moet hebben, moet het Russell zijn.”

Lewis Hamilton – Mercedes F1 team
Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022