Ferrari: “Geen idee wat de problemen in Bakoe heeft veroorzaakt”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari moeten ze na de dubbele uitvalbeurt zo snel mogelijk de oorzaak van de verschillende problemen zien te vinden. Volgens teambaas Mattia Binotto hebben ze er tot nu toe het raden naar wat de problemen heeft veroorzaakt.

“We moeten nog analyseren en de problemen zien te begrijpen,” vertelde Binotto na de dubbele uitvalbeurt van Sainz en Leclerc alsook de problemen bij de klantenteams. “Bij onze twee wagens ging het om verschillende problemen. Met Carlos bekijken we het hydraulisch systeem, hopelijk kunnen we het identificeren.”

“Bij Charles was het een ander, zeker motor gerelateerd, dat is duidelijk met de rook die er was. Is het iets dat we in het verleden ook hadden? Ik denk het niet, maar je weet het niet, we kijken ook naar wat er met de klantenteams is gebeurd.”

“Ik denk echter niet dat we op basis van de telemetriegegevens een duidelijk antwoord voor het probleem zullen hebben. De onderdelen worden zoals gebruikelijk naar Maranello gestuurd, we halen ze uit elkaar en proberen het probleem te begrijpen zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen.”

Dat zal noodzakelijk zijn want binnen enkele dagen is er al de GP van Canada en vanuit logistiek oogpunt is dat natuurlijk niet bij de deur.

“Zoals we reeds vertelden toen we naar Baku kwamen is betrouwbaarheid essentieel, een belangrijke factor in de strijd, net als performance.”

“Als team hebben we tijdens de winter enorm gepusht om de wagen te ontwikkelen. We bewezen dat we nog niet volledig betrouwbaar zijn. Er rest ons nog werk te doen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer