Sergio Perez plooit voor teamorders van Red Bull: “Het was de juiste beslissing”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning tijdens de GP van Monaco leek Red Bull Sergio Perez gelijkwaardige kansen te geven als Max Verstappen maar in Azerbeidzjan haalde Red Bull dan toch de ’teamorders’ boven. “Niet strijden” kreeg Perez te horen, die vervolgens braaf gehoorzaamde.

Sergio Perez liet na afloop van de race verstaan de instructie van het team te begrijpen, een instructie die volgens Perez de juiste was.

“Ik denk dat het de juiste call van het team was,” vertelde Perez na afloop. “Op dat moment was Max iets meer voorop en het was gewoonweg een goed resultaat voor het team.”

“Hier in de straten van Bakoe kan er veel gebeuren, uiteindelijk slaagden we als team erin om een 1-2 te behalen, wat een geweldig teamresultaat is.”

Perez onthulde tijdens de interviews ook nog dat Red Bull een kans had gemist om tijdens de eerste virtuele safety car hem te laten pitten.

“Jammer genoeg misten we de virtuele safety car om een pitstop te maken. Er was een miscommunicatie en eenmaal we binnen wensten te komen was het te laat,” aldus Perez.

“We hadden een beetje pech want het zou onze race een stuk makkelijker gemaakt hebben omdat we aan de leiding reden. “

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print