“Ontwikkeling 2017-wagens moet al zes maanden geleden begonnen zijn”

Volgens Bob Bell, de technisch directeur bij Renault, zouden de teams al zo’n zes maanden begonnen moeten zijn met de ontwikkeling van hun wagen voor 2017.

2017 kondigt zich uitdagend aan voor de F1-teams. Ze worden volgend jaar geconfronteerd met de meest ingrijpende reglementswijzigingen in meer dan tien jaar. De aërodynamica zal ingrijpend wijzigen alsook de afmetingen van de wagens. Bovendien worden de banden ook een stuk breder.

Daarom beginnen de teams volgens Bob Bell dus maar best op tijd met de ontwikkeling van hun nieuwe wagen. Liefst zelfs zes maanden geleden al.

“Op het vlak van de aerodynamica enz, de mechanica, de wagens zullen helemaal anders zijn,” aldus Bell tegenover ESPN. “Echt, de teams die in 2017 het best zullen presteren zijn de teams die de ontwikkeling van hun wagen reeds zes maanden geleden begonnen zijn. Er zullen teams zijn die al gedurende die periode, of zelfs langer, aan het werk zijn voor 2017.”

“Het is dan ook een erg grote uitdaging. Het is echter goed voor de Formule 1 dat de regelgeving zo ingrijpend verandert. Ik denk dat de Formule 1 daar nood aan heeft, nood aan verandering. Hopelijk wordt alles door elkaar gemixt,” besluit de technisch directeur van Renault.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print