“Onzin dat alle F1-bolides op elkaar lijken vanaf 2021”

De Managing Director van de F1, Ross Brawn, doet de geruchten dat alle F1-bolides er vanaf 2021 allemaal hetzelfde zullen uitzien af als nonsens. Vanaf 2021 zullen er immers nieuwe regels gelden in de sport, ook op aerodynamisch vlak.


Deze week kwam de F1 naar buiten met een nieuw aerodynamisch concept voor de bolides van de nieuwe generatie. De nieuwe F1-bolides met grondeffect moeten er voor zorgen dat het weer makkelijiker wordt om andere wagens te volgen en in te halen.
 
De teams zijn echter bezorgd dat door de nieuwe regels en beperkingen op aerodynamisch vlak alle F1-bolides er min of meer hetzelfde zullen uitzien. Ross Brawn minimaliseert dat argument en vindt dat het spektakel op de baan prioriteit heeft en hij vindt ook dat de huidige bolides onderling ook niet zoveel verschillen van uitzicht.
 
“We zijn om te beginnen erg prescriptief geweest, want als we dat niet doen zouden we onze doelenstellingen niet behalen,” vertelde Brawn bij de voorstelling van de plannen voor de toekomst.
 
“Er zijn klachten dat alle F1-bolides er hetzelfde zullen uitzien, samen met nog wat andere nonsens. Als test heeft Pat Symonds de huidige bolides allemaal ontdaan van hun kleurstellingen en opgehangen aan de muur. Je kan het verschil tussen de F1-bolides niet zien eens ze hun eigen kleur niet meer hebben.”
 
“Je moet al een extreme nerd zijn om ze eruit te pikken, zelfs op ons kantoor zijn we er maar in geslaagd om er drie uit te halen. Dus als je de huidige wagens zonder kleur ziet zou je het niet weten.”
 
De Brit wil niet ontkennen dat nieuwe regels een invloed zullen hebben op het uitzicht van de wagens maar hij vindt het ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontwerpers niet te ver afwijken van de vooropgestelde koers.
 
“We weten dat met deze erg prescriptieve regels de knappe koppen van de F1 met verschillende oplossingen zullen komen opzetten.”
 
“De regels zijn in die mate prescriptief omdat we er moeten voor zorgen dat we onze doelstellingen halen, maar er zal nog genoeg speelruimte zijn.”
 
“Als je uitgaat van de relatieve vrijheid die de teams op dit moment hebben zal het ongetwijfeld frustrerend zijn.”
 
“Maar als ze van de gedachte uitgaan dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn en dat zij het beter zullen doen dan de anderen, zullen ze geen twee seconden sneller zijn maar zullen we het meer over twee tienden hebben.  Dat is wat we willen in de F1,” besluit Brawn.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022