Ook Max Verstappen moet zich melden bij de stewards

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat eerder al Lewis Hamilton en zijn Mercedes F1-bolide na afloop van de kwalificatie door de stewards onderzocht werden, moet nu ook Max Verstappen zich bij de stewards verantwoorden voor een incident in het parc fermé.

Verstappen zou na afloop van de kwalificatie de achtervleugel van de Lewis Hamilton zijn Mercedes F1-bolide aangeraakt hebben. Dat zou een inbreuk zijn op het reglement en kunnen leiden tot een bestraffing.

Problematisch is vooral het feit dat de stewards uitgerekend de achtervleugel van Lewis Hamilton zijn Mercedes onderzoeken op een mogelijke inbreuk en door het eventueel aanraken van de achtervleugel door Verstappen kan Mercedes uiteraard de resultaten van dat onderzoek in twijfel gaan trekken.

Max Verstappen moet zich om 9u30 lokale tijd bij de stewards melden, wat 13u30 Belgische tijd is. De stewards hebben ook nog geen beslissing genomen in hun onderzoek naar Lewis Hamilton. Er wordt dan ook verwacht beide beslissingen pas na het afronden van het onderzoek naar Verstappen zullen bekendgemaakt worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022