“Ook Michael Schumacher zou één van zijn F1-titels moeten inleveren”

Ferrari
Ferrari

Volgens F1-journalist Roger Benoit zou niet alleen Lewis Hamilton mogelijk een F1-titel moeten inleveren, hij vindt dat ook Michael Schumacher een F1-titel zou moeten inleveren.

Lewis Hamilton en Michael Schumacher delen momenteel het record van meeste aantal F1-titels. Allebei hebben ze zeven wereldtitels op hun naam staan maar de voorbije weken is er veel te doen rond de F1-titel die Lewis Hamilton in 2008 behaalde. Felipe Massa onderneemt stappen en daarmee dreigt Lewis Hamilton eventueel die wereldtitel te verliezen.

Daarmee zou Michael Schumacher dus eventueel opnieuw alleenrecordhouder kunnen worden maar volgens F1-journalist Roger Benoit zou ook Michael Schumacher een F1-titel moeten inleveren. Benoit, die eerder ook al liet verstaan dat het niet goed gaat met Michael Schumacher (Goede vriend over Michael Schumacher: “Het ziet er niet goed uit, het is hopeloos”), vindt dat Schumacher zijn discutabele wereldtitel uit 1994 moet inleveren.

De F1-titel in 1994 is de allereerste wereldtitel van Michael Schumacher die hij met Benetton behaalde. Het is een veelbesproken wereldtitel omdat Schumacher toen won nadat hij tijdens de laatste race zijn concurrent Damon Hill in Adelaide van de baan duwde. Benoit vindt dan ook dat Schumacher die wereldtitel moet inleveren.

Wanneer het Zwitserse Blick hem vraagt of Michael Schumacher de beste rijder aller tijden is antwoordt hij: “Als zesvoudig wereldkampioen behoort hij absoluut tot de top vijf. Ik weet uiteraard dat hij zeven keer wereldkampioen is geworden maar eigenlijk zou men de titel uit 1994 moeten afnemen omdat hij die alleen maar won door die overtreding op Damon Hill.”