Opgave voor Sebastian Vettel tijdens honderdste race bij Red Bull

Sebastian Vettel zijn honderdste race bij Red Bull kwam vanmiddag vervroegd tot een einde. Opnieuw dus een opgave voor de Duister, die teamgenoot Daniel Ricciardo verder ziet uitlopen in de wk-tussenstand.
image
Mark Webber moet ongetwijfeld thuis denken dat ze zijn wagen aan zijn vroegere teamgenoot gegeven hebben. Daar waar het vroeger meestal Mark Webber was die problemen kende, en Vettel die bijna nooit een technisch probleem had, lijken de rollen nu omgedraaid.

Vettel kreeg vandaag opnieuw af te rekenen met technische problemen, terwijl Daniel Ricciardo, de opvolger van Mark Webber, probleemloos richting de finish reed. Geen leuke honderdste race bij Red Bull dus voor Vettel.

“Komaan jongens,” zei Vettel toen hij met problemen de pits opzocht. “Ik bedoel dat jullie alles proberen,” probeerde hij zijn eerdere woorden in een juiste context te plaatsen, al betekende dat nog niet dat de frustraties weg waren.

Na een enorm lange pitstop zocht de Duister vervolgens opnieuw het circuit op, maar nog in dezelfde ronde kreeg Vettel via de boordradio de boodschap om terug te keren naar de pits en zijn wagen te parkeren. Een opgave dus en geen punten voor Vettel.

Vettel slaagde er dit seizoen nog maar één keer in om het podium te halen, een groot verschil met vorig jaar, toen Vettel zelfs de laatste negen races van het seizoen op zijn naam kon schrijven. Aan die zegereeks kwam abrupt een einde en na enkele positieve signalen de voorbije races betekende Monaco opnieuw een stap achteruit voor de Duitser.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}