Opinie: Lew and his pussycats

Een verlengd weekendje Londen, het leek mij enorm tof en dat was het ook. Een lang weekend van rondlopen en kranten lezen. Er was dagelijks wel iets te lezen over de capriolen van Lewis Hamilton, Bernie Ecclestone en natuurlijk Fernando Alonso. Ze noemen Lewis daar niet Lewis of Hamilton, maar gewoon ‘Lew’ wat ik persoonlijk wel tof vind klinken.

Donderdag werd er gemeld dat Bernie een paar van zijn collectiestukken had verkocht op een veiling, voor een bedrag van rond de 15 miljoen pond. Hierin zat een uniek collectorsitem voor de ware Harry Potter fans, namelijk een wagen zoals degene waarmee Harry rondvloog in één van zijn films. Dit model werd verkocht voor 5.000 pond. Een dag later viel uiteindelijk de grote bom. ‘LewÂ’ was gespot met een vrouw waarmee hij intiem aan het zoenen was. Het bleek te gaan over een zangeres van de Pussycat Dolls. Voor Engeland was dit groot nieuws. Het verhaal nam wel 2 volle paginaÂ’s in beslag en er was zelfs plaats voor een mooie foto bij dit verhaal. De titel sprak voor zich: ‘LewisÂ’ engine is driving on pussycatsÂ’.

Zaterdag was het opnieuw prijs, ‘LewÂ’ werd opnieuw op één of andere fuif gesignaleerd met een vrouw. Weer zou hij er intiem mee geweest zijn. Weer werd er een pagina aan dit nieuws geschonken. Na een paar bladzijden te hebben doorbladerd viel dan het meest belangrijkste nieuws van het jaar te lezen: Alonso was ontslagen door McLaren. Maar hier werd niet echt veel plaats aan gespendeerd, hooguit een paar zinnen.

Maar die zinnen, hoe kort ze ook maar waren sloegen in als een bom bij mijzelf. Nu ik terug ben uit het zonnige Londen en hier de kranten en het nieuws heb gelezen, kan ik enkel en alleen maar vaststellen dat één van beiden verkeerde informatie heeft geschreven.

Volgens de Engelse kranten zouden McLaren en Alonso niet na onderling overleg uit elkaar gegaan zijn, Alonso zou gewoon zonder pardon op straat gezet zijn. Ook schreef men dat Alonso dreigde met informatie naar de buitenwereld te brengen over de spionagezaak- nog voor hier nog maar iets over geschreven was- indien hij niet als eerste rijder zou worden behandeld. Waarom hij na zoÂ’n uitlatingen nog niet ontslagen werd vond deze journalist heel uitzonderlijk. Volgens deze persoon stelde iedereen zich toen daarbij vragen. Een uitlating waarover ik tot op heden nog niets had gelezen.

De Engelse pers is voor mij na dit verlengd weekend niet echt meer objectief. Men verwacht immers een objectieve kijk op de dingen, maar in Engeland kan men dit blijkbaar niet. De futiliteiten over Lewis die aan het zoenen is met een pussycat of een krokodil interesseren mij niet, de dingen waar Formule 1 echt om draaien die interesseren mij des te meer. Dat het belangrijkste nieuws van het afgelopen jaar niet uitgebreid werd besproken vind ik des te erger. Dit toont des te meer hoe iemand gemaakt of gekraakt kan worden door de media. Nog maar eens is bewezen dat de media een machtig wapen is.