World Series wintertesting van start

Slechts twee weken geleden eindigde het seizoen te Barcelona maar vandaag zijn de World Series begonnen aan hun eerste testsessies in Paul Ricard.
Bij deze gelegenheid werd aan de kampioenen van de diverse Formule Renault competities hun "doop" gegeven in de World Series 3.5

Van Belgische zijde kon men op een positieve testdag terugkijken. Bertand Baguette test immers de volle drie dagen voor Draco Racing en eindigde in de namiddagsessie met een mooie derde tijd. Goed genoeg om indruk te maken op team Draco.
Steeds sterker worden de geruchten als zou Baguette samen met Marco Barba het Draco-team vormen voor 2008.
Ook voormalig Belgisch kampioen Formule Renault Craig Dolby trok zich weer goed van slag. In de ochtendtraining plaatste hij zich op een schitterende 4de plek en in de namiddag, met heel wat gerennommeerd volk op de piste plaatste hij zich op een 11de positie. Midden in het pak!.
Michael Herck scoorde de 8ste tijd.

Karline Stala, de nieuwbakken regerende Belgische kampioene Formule Renault, moest zich tevreden stellen met de allerlaatste chrono.
Desalniettemin scoorde ze een bemoedigende tijd. Karline verklaarde : "ik had verwacht dat de wagen makkelijker handelbaar zou zijn.
al snel werd mij duidelijk dat ik het moeilijk zou krijgen. Ik verbeterde toch ronde na ronde en voelde op het einde van de sessie mij veel beter vertrouwd met de wagen."
Dolby testte evenals Stala bij Fortec. Als beiden een budget kunnen verzamelen zit er een stuurtje in voor de World Series in 2008.
Mogelijkerwijze bij Fortec of misschien toch elders?

Maar er zijn er anderen die bijna zeker een handtekening onder een contract kunnen plaatsen. Charles Pic bijvoorbeeld.
De Fransman, derde in de Eurocup Formule Renault 2.0, zette de beste dagprestatie neer voor de Italiaanse kampioen, de Fin Mika Mäki.
Zijn landgenoot Valtteri Bottas (3de in de NEC competitie) verbaasde vriend en vijand door de beste tijd neer te zetten in de ochtendsessie.
Beide Finnen hebben al te kennen gegeven dat hun autosporttoekomst in alle geval langs de weg van de World Series 3.5 loopt.

Maar met rijders als Frank Kechele (kampioen NEC), Brendon Hartley (Europees kampioen FR2.0), Pedro Petiz (kampioen Mégane trophy),
Carlo Van Dam (Duits F3 kampioen), Tobias Hegewald, Renger Van de Zande, Yelmer Buurman en nog enkele anderen werd de Zuidfranse piste met meer dan genoeg talent bevolkt. Het zal een feest worden deze jonge garde het tegen elkaar te zien opnemen.