Organisatie Dutch GP waarschuwt: “Fans die zich misdragen vliegen eruit!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de getuigenissen van onaanvaardbaar gedrag en seksuele intimidatie tijdens de GP van Oostenrijk hebben de organisatoren van de ‘Dutch GP’ een duidelijk boodschap voor de fans die naar Zandvoort zullen komen. Fans die zich misdragen zullen er onherroepelijk uitvliegen.

Vooral fans van Max Verstappen kwamen onder vuur te liggen omdat een deel van de Nederlander zijn fans zich ernstig misdragen zou hebben. Verstappen zelf veroordeelde het onaanvaardbaar gedrag al moeten uiteraard niet alle fans over één kam geschoren worden. Daarnaast was er ook sprake van enkele valse getuigenissen.

Aangezien het echter vooral Nederlandse fans waren die in getuigenissen vermeld werden bereidt ook de organisatie van de ‘Dutch GP’ zich extra voor. Ruim anderhalve maand voorafgaand aan de GP van Nederland hebben ze nu al een duidelijke boodschap voor de fans die zich misdragen.

“Dit gedrag hoort eigenlijk nergens bij’, aldus Robert van Overdijk, algemeen directeur op circuit Zandvoort, in gesprek met het Nederlandse ‘AD’.

De organisatie van de Dutch GP en het circuit Zandvoort zullen extra maatregelen nemen om problemen zoals in Oostenrijk zoveel mogelijk te proberen vermijden. Voor fans die zich alsnog misdragen is er volgens Van Overdijk slechts één actie die ondernomen kan worden.

“Wat mij betreft staat er maar één maatregel op dergelijk gedrag. De mensen die zich niet weten te gedragen, zet je van het circuit af. Zoiets is niet te tolereren en die fans wil je ook niet bij een GP-weekend hebben,” besluit Van Overdijk.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print