Oscar Piastri na overwinning tijdens sprintrace: “Safety cars waren mijn grote vriend”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 is Oscar Piastri erin geslaagd om meteen een race te winnen. Geen hoofdrace op zondag maar de overwinning tijdens de sprintrace gisteren is uiteraard minstens even mooi voor een F1-debutant, vooral omdat er hevig voor gestreden moest worden.

Oscar Piastri startte de sprintrace van de op ‘polepositie’ maar hij wist dat het met Max Verstappen op de derde plaats moeilijk zou worden om te winnen. Bij de start bleef Piastri op de medium band aan de leiding en dat was alvast cruciaal voor het verdere verloop van de race.

Bij de start schoten de Ferrari’s en George Russell in de Mercedes op de zachte bandencompound vooruit. Het zorgde er ook voor dat Max Verstappen wat terrein verloor en dat gecombineerd met enkele safety cars zou cruciaal worden voor de overwinning van Piastri. Verstappen zou uiteindelijk tekort komen. Dat was niet alleen te danken aan de safety cars maar ook aan de performance van Piastri in de McLaren.

“Het was een stressvolle race,” blikte Piastri terug op zijn overwinning tijdens de sprintrace. “Toen ik die jongens op de zachte band zag bij de start dacht ik dat we in de problemen zouden komen maar vervolgens zaten ze erg snel door hun banden.”

“De safety cars waren vandaag mijn vriend, zeker en vast toen Max achter mij kwam te zitten.”

“Maar onze snelheid was redelijk goed en tijdens de race moesten we de banden managen en de andere wagens op de andere bandencompound. Ik denk dat we het redelijk goed gedaan hebben, we zijn zeer blij.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023