Christian Horner: “Max Verstappen is een buitengewoon talent, hij wil niet gewoon winnen, hij wil de concurrentie domineren!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kroonde zich gisteren voor de derde keer op tijd tot F1-kampioen. Op drie sraces na wist Max Verstappen dit seizoen al de races te winnen, een indrukwekkend seizoen en Red Bull-teambaas Christian Horner heeft dan ook niets dan lof over voor de performance van Verstappen dit seizoen.

“Ik denk dat vanaf Miami, dat was een ongelooflijk keerpunt voor Max, en dan die dominante reeks, tien overwinningen op rij, het is buitengewoon, een ongelooflijk seizoen,” zei Horner nadat Verstappen zich van zijn derde F1-titel verzekerde.

“Max vervoegt nu de lijst van erg illustere rijders die een exclusieve club zijn met drie wereldtitels en deel uitmaken van de geschiedenis van de sport.”

“Om hem namen te zien vervoegen zoals Jack Brabham, Niki Lauda, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Sir Jackie Stewart, dat zijn ongelooflijke namen uit de geschiedenis van deze sport.”

Verstappen slaagt erin om nog maar op 26-jarige leeftijd zijn derde F1-titel te veroveren. Daarmee moet hij alleen Sebastian Vettel laten voorgaan die nog jonger was en dat record eveneens met Red Bull wist te behalen. Verstappen staat nu zelfs al vijfde op de ranglijst van meeste F1-overwinningen ooit.

“Op deze leeftijd en wat hij gepresteerd heeft, de periode dat hij in de sport zit, hij bevindt zich bij de allerbesten,” aldus Horner. “Hij behaalt enkele fenomenale en buitengewone resultaten. Als team zijn we ongelooflijk trots op hem.”

“Als rijders is Max blijven evolueren, hij is blijven groeien. Het niveau waarop hij nu weet te presteren, de manier waarop hij de races weet te lezen, de manier waarop hij met de banden omgaat.”

“De mentale sterkte die hij heeft wanneer hij onder enorme druk staat, dat is buitengewoon. Hij laat niets op tafel liggen, hij wil alles. Hij is meedogenloos in zijn jacht naar performance.”

“Hij wil niet gewoon winnen, hij wil domineren. Ik denk dat je zoiets in iedere geweldige sportman ziet. Het nastreven van excellentie en het nastreven van niet gewoon willen winnen maar echt de tegenstand willen domineren, dat maakt van Max een buitengewoon talent.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023