Sergio Perez: “Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Sergio Perez was de titelstrijd al langer een ‘verloren strijd’ maar het resultaat van de sprintrace in Qatar was tekenend voor hoe het seizoen van de Mexicaan is verlopen. Perez raakte betrokken bij een crash en bleef met lege handen achter.

Voorafgaand aan de sprintrace was al duidelijk dat er veel zou moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat Perez het titelfeestje van teamgenoot Max Verstappen van zaterdag naar zondag zou kunnen uitstellen. Halverwege de sprintrace was de derde wereldtitel van Verstappen echter een feit toen Sergio Perez betrokken raakte bij een crash en moest opgeven.

Esteban Ocon, Nico Hulkenberg en Sergio Perez raakten elkaar toen ze met drie wagens naast elkaar aan het strijden was. Perez was het slachtoffer van de onderlinge strijd tussen Hulkenberg en Ocon maar hij moest net als de twee andere rijders opgeven.

“Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats,” aldus Perez. “Het was een zeer frustrerende dag.”

“De race begon niet goed omdat we op de medium band stonden, ik had erg weinig grip bij de start van de race. We waren vervolgens aan het herstellen en boekten mooi vooruitgang maar jammer genoeg kwam het tot contact en betaalde ik de prijs. Ik had ongelooflijke schade aan mijn wagen.”

Perez had ondanks zijn frustrerende opgave wel veel lof voor zijn teamgenoot Verstappen die op ongeziene wijze het F1-seizoen 2023 domineert.

“De manier waarop Max dit jaar heeft gereden is één van de beste in de geschiedenis van de sport, hij reed op een ander niveau,” aldus Perez. “Hij was buitengewoon en verdient alle krediet en respect voor dit succes.”

“Voor mij persoonlijk was het jammer vandaag. Het was een frustrerende namiddag want ik had de snelheid om mooi in de punten te eindigen. Nu moet ik zien te herstellen voor de race op zondag en we gaan daarin zo sterk mogelijk proberen terugvechten.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023