Oscar Piastri vol vertrouwen: “McLaren kan vanaf nu iedere race vooraan meedoen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Monaco presteerde McLaren opnieuw bijzonder sterk. Oscar Piastri finishte als tweede op het podium en hij is ervan overtuigd dat McLaren tijdens de rest van het seizoen steeds vooraan zal kunnen meedoen.

“De voorbije drie races vonden op erg verschillende circuits plaats en we zijn op alledrie competitief geweest,” blikte Oscar Piastri na het behalen van een podiumplaats in Monaco terug op de voorbije races.

“Miami was de voorbije jaren waarschijnlijk één van onze slechtste circuits. Op Imola waren we meestal goed, maar we hadden daar een zeer sterk weekend en hier in Monaco, laat ons zeggen dat onze wagen nooit de sterkste was in de trage bochten maar dit weekend waren we opnieuw zeer snel.”

Piastri en McLaren hebben dan ook vertrouwen getankt voor de komende races en zelfs de rest van het seizoen want wanneer je op zo drie erg verschillende circuits telkens zeer sterk presteert dan is dat veelbelovend voor je competitiviteit tijdens de rest van de races op de F1-kalender.

“Ik denk dat we vertrouwen kunnen hebben, naar waar we ook gaan,” aldus Piastri. “Ik heb het gevoel dat we niet moeten vertrouwen op de circuit met erg hoge snelheden zoals dat vorig jaar het geval was, wat erg opwindend is om naar de toekomst te kijken.”

“Ik denk dat de pikorde erg dicht bij elkaar ligt, het was nooit eerder zo close, zeker dit weekend.”

“Toen we aan de kwalificatie begonnen dacht ik dat dat er zo’n viertal teams de polepositie konden veroveren, iets dat we al lange tijd niet meer gezien hebben. Ik denk dan ook dat we ons ieder weekend in de strijd kunnen mengen.”