Oude bekenden presteren in de Speedcar

F1-piloot Vitantonio Liuzzi wist op zaterdag de tweede race in de Speedcar op Qatar te winnen. In 2009 zal Liuzzi opnieuw de testrijder van Force India zijn en misschien heeft zijn ervaring in de F1 hem ook deze keer geholpen. Het was eveneens de eerste nachtrace in de Speedcar die eigenlijk al op vrijdag begon maar toen wist voormalig F1-rijder Gianni Morbidelli de race te winnen. Het wordt al snel duidelijk dat enkele oude F1-rijders nog steeds de kop vormen in andere takken van de autosport.

Heinz-Harald Frentzen wist de pole te veroveren maar kende niet veel later mechanische problemen aan de wagen terwijl Jacques Villeneuve een slechte start had. Dankzij beide heren kon Morbidelli profiteren en kon hij na een stuurfout van Jean Alesi dus aan de leiding geraken. De eerste race ging dus naar voormalig F1-rijder Gianni Morbidelli.

In de tweede race mocht Melandri als eerste vertekken. Melandri is eerder bekend uit de MotoGP maar wist het ditmaal zeker niet slecht te doen. Melandri lag lang aan de leiding maar dan geeft zijn wagen plots de geest. Met nog vier rondjes te gaan kreeg Liuzzi de winst in de schoot geworpen terwijl de eigenlijke held toch wel Melandri was. Autosport is soms hard en dus ook de tweede race komt op naam van een F1-rijder.