Sponsorde Schotse bank Williams met bailout geld?

In 2007 zorgde het spionage schandaal tussen McLaren en Ferrari voor de nodige belangstelling in de kranten terwijl een jaar later Max Mosley de wereld opnieuw liet daveren met zijn seksschandaal. McLaren moest een boete van 100 miljoen dollar betalen en Mosley wist even niet waar zich te verstoppen. Toen beide zaakjes begonnen te verwateren bleek dat stewards tijdens races regelmatig in de fout gingen en op Spa zag Hamilton daardoor belangrijke punten verloren gaan. Nu de start van het nieuwe seizoen voor de deur staat blijkt dat men bij Williams geld heeft ontvangen dat eigenlijk niet voorzien is voor de F1.

Bij Williams zou men naar verluidt een bedrag van maar liefst 20 miljoen dollar hebben ontvangen van de Royal Bank of Scotland. Het betreft hier geld dat afkomstig is van de brave belastingsbetalers en dat door de overheid werd geschonken met de bedoeling de bank van de ondergang te redden. Volgens enkele persberichten wilde de Royal Bank of Scotland (RBS) zich eerst uit de sport terugtrekken omwille van geldproblemen maar kwam het daar na de hulp van de overheid plots op terug. Een van de mensen die zich ook met geld van belastingsbetalers mag bezighouden is Matthew Elliott en deze is niet tevreden over het nieuws van RBS.

“Het is gewoon belachelijk om geld te gebruiken van de mensen die belastingen betalen. De F1 is een sport voor rijke mensen en ik denk niet dat het de bedoeling is het geld van de brave werker hiervoor te gebruiken. RBS heeft geld van de overheid gekregen en moet beseffen dat ze eigenlijk deel uitmaken van het publiek. Hun sponsoring in de F1 zou dan ook nog eens van korte duur zijn want ze overwegen nog steeds zich uit de sport terug te trekken”, aldus Matthew Elliott.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen