Rosberg wil zwaardere zitjes

Nico Rosberg is van mening dat de FIA een minimum gewicht moet opleggen voor de rijders. In 2009 zorgt het KERS-systeem voor extra gewicht in de wagens en vele rijders gingen dus speciaal op dieet maar dat is uiteraard niet voor hen allemaal mogelijk. Indien de rijders lichter zouden wegen dan dat het reglement voorschrijft moet men volgens Rosberg maar gewicht bijstoppen in het zitje. “Iedereen gelijk voor de wet”, zo zegt Nico Rosberg.

“Sommige rijders hebben iets meer voordeel dan andere in 2009 en daarom zou het zeker niet slecht zijn om de rijders een minimum gewicht voor te schrijven. Indien men niet voldoet aan dit gewicht kan men nog steeds het zitje zelf zwaarder maken. Op die manier is iedereen gelijk voor de wet”, aldus Nico Rosberg.

Ergens kan men niet ontkennen dat Rosberg gelijk heeft in zijn mening want vaak worden de startplaatsen bepaald door honderdsten van een seconde. Vooral tijdens de kawlificatieÂ’s zouden extra kiloÂ’s dus voor een nadeel kunnen zorgen. Rosberg zelf ging voor alle zekerheid ook op zijn gewicht letten tijdens de winterstop maar hoopt dus op een betere regeling.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen