Pierre Gasly: “Ik ben klaar om terug te keren naar Red Bull”

Pierre Gasly is naar eigen zeggen klaar om terug voor Red Bull Racing te gaan rijden, al beseft hij ook dat hijzelf daarover niets te zeggen heeft.


Een dik jaar geleden werd Pierre Gasly van Red Bull Racing teruggestuurd naar Toro Rosso, het huidige AlphaTauri F1 team. De Fransman presteerde als teamgenoot van Max Verstappen ondermaats en werd vervangen door Alex Albon.

Laat nu dit seizoen net het omgekeerde gebeuren. Alex Albon presteert momenteel niet zoals het hoort en er komt steeds meer kritiek op de ondermaatse prestaties van de Britse Thai. Voorafgaand aan de Italiaanse GP werd er al gespeculeerd over een eventuele nieuwe wissel tussen Albon en Gasly maar bij Red Bull hielden ze die boot af door het vertrouwen in Albon te bevestigen.

De sensationele overwinning van Pierre Gasly en opnieuw een teleurstellende prestatie van Albon doet de druk op die laatste echter alleen maar toenemen. Gasly is dan weer naar eigen zeggen klaar om terug te keren naar Red Bull.

“Ik denk dat ik klaar ben maar zoals ik reeds zei, het is niet aan mij om daarover een beslissing te nemen,” reageerde Gasly na zijn overwinning.

“Het enige dat ik kan doen sinds ik vorig jaar terugkeerde naar Toro Rosso is me gewoon focussen op mezelf en tonen wat ik kan.”

“Wanneer ik de juiste middelen ter beschikking krijg, ben ik erg blij met de performance die ik kan tonen , en dan heb ik het niet alleen over Brazilië (waar Gasly op het podium eindigde) maar over het algemeen heb ik meestal erg sterk gepresteerd.”

“Ik heb sindsdien erg sterke kwalificaties en sterke races gekend,” besloot de winnaar van de GP van Italië.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »