Valtteri Bottas maakte bijna opnieuw een valse start: “Reactie op startlichten moet beter”

Valtteri Bottas kende tijdens de GP van Italië opnieuw een slechte start. De Fin maakte bijna een valse start, iets dat hem ook al in Hongarije overkwam.


Na zijn bijna valse start in Hongarije deed Bottas zijn beklag en werden er enkele zaken op zijn stuurtje van zijn F1-bolide aangepast. Tijdens de GP van Italië gebeurde het echter opnieuw en verloor Bottas opnieuw heel wat plaatsen bij de uiteindelijke start.

Die slechte start hypothekeerde uiteraard ook de rest van Bottas zijn race en het zorgde er ook voor dat hij niet optimaal kon profiteren van de steek die Hamilton liet vallen.

“We hebben wat gespeeld met de manier waarop we onze proefstarts doen en het protocol dat we daarbij gebruiken,” aldus Bottas. “We hebben wat dingen gewijzigd en ik heb het idee dat dit de effectieve starts wat verstoort en in de war brengt. Ik kan op dat vlak niet verder in detail gaan.”

“Ik was bijna weg voordat de lichten doofden, maar gelukkig niet zo erg als in Hongarije. De uiteindelijke start was iets te laat, het is iets waaraan we moeten werken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021