Pierre Gasly: “Wat Helmut Marko met mij bij Red Bull heeft gedaan was onfair, ik wacht nog steeds op antwoorden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Momenteel is Pierre Gasly rijder bij Alpine maar enkele jaren geleden werd hij eerst van AlphaTauri gepromoveerd naar Red Bull om vervolgens al snel opnieuw gedegradeerd te worden, iets dat Gasly vandaag de dag nog steeds als onfair beschouwt.

Begin 2019 werd Pierre Gasly gepromoveerd van AlphaTauri naar Red Bull. Daar was Gasly de teamgenoot van Max Verstappen maar halverwege het seizoen werd Gasly teruggestuurd naar AlphaTauri en vervangen door Alex Albon. 

Het was mentaal een serieuze opdoffer voor Gasly want ondanks enkele beloftevolle signalen werden zijn resultaten door Helmut Marko onvoldoende bevonden. Gasly zelf kreeg echter nooit een deftige uitleg over zijn ‘degradatie’.

“Nee. Ik hoop dat ik op een dag de kans krijg,” antwoordde Gasly toen Tom Clarkson hem tijdens de ‘Beyond the Grid’ podcast vroeg of hij ooit met Helmut Marko over zijn degradatie naar AlphaTauri heeft gesproken.

“Maar ik weet diep vanbinnen dat het slimme mensen zijn. Ze hebben misschien hun eigen mening over bepaalde dingen maar er waren ook bepaalde dingen overduidelijk. Het is wat het is.”

“Het was niet echt eerlijk maar het is zo gegaan. Ik heb geleerd dat deze sport niet altijd fair is.”

“Ik heb het hoofdstuk eigenlijk afgesloten toen ik wegging bij AlphaTauri en bij Alpine aan een nieuw verhaal begon. Ik denk dat ik een niveau van ervaring en capaciteiten heb bereikt, en ook een soort van mindfulness waardoor ik dankzij mijn eerdere ervaring vandaag de dag beter ben dan vroeger.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023