Max Verstappen over GP van Las Vegas “We zijn er alleen voor de show”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen gelooft dat de Formule 1 alleen maar naar Las Vegas trekt voor de show en niet om sportieve redenen.

Binnen een week razen er voor het eerst sinds 1982 weer F1-bolides over de wereldberoemde strip van Las Vegas. Max Verstappen loopt alvast niet over van enthousiasme om te racen in het spectaculaire decor van ‘Sin City’, dat vertelde hij aan de verzamelde media.

“Ten eerste zijn we hier meer voor de show dan voor de race op zich als je de layout van de baan bekijkt,” aldus Verstappen. “Eigenlijk zegt het me niet zoveel, ik heb meer iets van: ‘Ik ga buiten, doe mijn ding en vertrek weer’.”

“Dat regel ik wel als ik op het circuit aankom. Ik bedoel, er is nog veel te doen.”

“Ik moet nog steeds de simulator in. Om eerlijk te zijn ken ik het circuit nog niet eens, de laatste keer dat ik het probeerde in de F1-game, denk ik dat ik meer muren raakte dan dat ik rechtdoor ging, dus laten we hopen dat dat niet het geval is als ik daar ga rijden.”

“Het wordt heel anders dan Brazilië, heel lage temperaturen en natuurlijk ’s nachts.”

“We hebben er geen ervaring. We kennen de grip van het circuit niet, het is allemaal nieuw, dus misschien zorgt het voor een paar verrassingen.”

“Het hangt ervan af voor wie en waarvoor,” voegde hij eraan toe toen hem werd gevraagd of de race waarde zou toevoegen aan de F1.

“In termen van racespektakel misschien niet, maar misschien wel in termen van potentiële partners voor de F1 en de hele show eromheen – maar nogmaals, ik ben er niet mee bezig.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023