Piquet mikt op punten

Nelson Piquet wil zo snel mogelijk zijn eerste punten van het seizoen behalen om op die manier Renault verder te helpen in de tussenstand bij de constructeurs.
In Monaco moest Piquet opgeven nadat Buemi hem langs achter ramde dus hoopt de Braziliaan ditmaal meer geluk te hebben in Istanboel.

“Mijn belangrijkste opdracht is het behalen van punten. Ik wil het team helpen in het kampioenschap. In Turkije gebruiken we nieuwe updates en normaal gezien ligt dit circuit de wagen goed. We zullen het zeker tijdens de kwalificatie zeer goed moeten doen om vervolgens tijdens de race een agressieve strategie toe te passen. Een tiende startplaats bekomen en dan opklimmen tijdens de race”, zo vertelde Piquet dus over zijn verwachtingen voor de GP van Turkije.

Pat Symonds wist zich onlangs nog erg positief uit te spreken over de Spaanse rijder Fernando Alonso maar ook Piquet zou opmerkelijk aan het verbeteren zijn. In Monaco zat Piquet tijdens de hele race niet enorm ver achter Alonso terwijl ook zijn kwalificatie helemaal niet slecht was.

“Nelson blijft nog steeds vooruitgang boeken en in Monaco was hij nooit veel trager dan Alonso. Hij mag volgens mij trots zijn want hij kan Alonso goed volgen. Alonso is sowieso al iemand die de lat erg hoog legt voor zichzelf en Piquet blijft in zijn buurt. Tijdens de race in Monaco was Nelson goed onderweg en we weten heel goed dat de fout niet bij hem ligt. We kregen ondertussen ook al een mailtje van Toro Rosso omdat ze zich willen excuseren voor het incident”, aldus Pat Symonds.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023