Pirelli steunt voorstel van kunstmatige regenraces

Bernie Ecclestone wil voor God spelen en Pirelli steunt alvast zijn voorstel.
Het opmerkelijke voorstel verscheen op de officiële F1-website. Bernie Ecclestone liet weten dat hij wil ingrijpen tijdens F1-races door er plots voor te zorgen dat het circuit nat ligt. Zijn idee dat erachter schuil gaat is op zich nog niet zo gek.

Regenraces zorgen steeds voor meer spektakel, dat is ook Bernie Ecclestone uiteraard niet ontgaan. Het zorgde er bij Ecclestone voor dat hij maar al te graag wat meer regenraces wil. Uiteraard kan hij het weer niet zelf gaan bepalen, maar een sprinklerinstallatie kan wel voor een gelijkaardig effect zorgen.

“Er zijn circuits die je kunstmatig nat kan maken en het is redelijk eenvoudig om dergelijk systeem op enkele circuits te voorzien,” zei Ecclestone op de officiële F1-website.

“Waarom zouden we het niet te midden van de race even laten regenen. Bijvoorbeeld voor twintig minuten of de laatste tien ronden? We kunnen er zelfs voor zorgen dat de teams twee minuten op voorhand een waarschuwing krijgen. Het zou voor heel wat spanning zorgen en het is voor iedereen gelijk.”

“De opmerkingen van Bernie Ecclestone waren uiterst interessant,” zei Paul Hemberey, de motorsportdirecteur van Pirelli, tegenover Autosport.

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog wel de test van Pirelli op een kunstmatig nat gemaakt circuit in Abu Dhabi. Het circuit werd nat gemaakt met sprinklerinstallaties en door tankwagens waarna Pirelli aan het testen ghing met zijn verschillende bandencompounds voor een natte baan. Daar onstond het idee van Bernie Ecclestone.

Bandenleverancier Pirelli steunt alvast het voorstel van Bernie Ecclestone.

“Vlak na onze succesvolle test in Abu Dhabi zag ik Bernie Ecclestone en zei ik tegen hem dat het een goed idee zou zijn om een kunstmatige regenrace te houden. De technologie is er. Je kan er mee sprinklersystemen voor zorgen dat het op een regenrace lijkt. Het idee is dus niet zo gek als het lijkt.”

Wat vind jij van het voorstel? Stem op onze poll op de homepage.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print