“Twee pitstops onmogelijk, minstens drie pitstops zijn nodig”

De overstap van Bridgestone naar Pirelli: Er is al heel wat geschreven en gespeculeerd over de gevolgen voor de teams maar vooral de strategie tijdens de races zal anders zijn.
Ook Sebastian Vettel beseft na de voorbije tests dat er op strategisch vlak anders gereden zal worden dan in 2010. De banden van Pirelli slijten veel sneller waardoor er meer pitstops noodzakelijk zijn.

Volgens Vettel is het momenteel onmogelijk om je race in te delen aan de hand van twee pitstops. De regerend wereldkampioen is er van overtuigd dat drie pitstops noodzakelijk zullen zijn, toch op zijn minst tijdens de eerste races. Nadien wanneer de teams meer ervaring hebben opgedaan tijdens de races kan de strategie misschien beperkt worden tot twee pitstops.

“De banden zijn helemaal anders dan die van vorig seizoen, maar dat is voor iedereen het geval,” aldus Vettel. “Ik denk ook dat het racen zal veranderen.”

“Ik denk dat één pitstop simpelweg onmogelijk is en ook twee pitstops. Ik denk dan ook dat men drie of vier pitstops nodig zal hebben. Het zal heel interessant worden.”

Het was ook de bedoeling van Pirelli om ervoor te zorgen dat de banden veel sneller slijten. Zo wil Pirelli er mee toe bijdragen dat minstens twee pitstops noodzakelijk zijn. Pirelli wil op die manier ook voor meer spektakel in de sport zorgen.

We zullen ons dus mogen opmaken voor een uiterst interessante GP van Australië. Het wordt ongetwijfeld een race waarin alles mogelijk is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print