Pirelli test regenbanden in het donker

Pirelli zal vanavond en morgenavond haar regenbanden in het donker testen.
De Italiaanse bandenfabrikant doet dit op het circuit van Abu Dhabi dat speciaal nat wordt gemaakt om een regenrace te simuleren. Voor het eerst wordt dergelijke test ook in het donker uitgevoerd. Pirelli hoopt daarmee opnieuw extra info te verkrijgen over haar bandencompounds.

De tests zullen in totaal zo’n zes uur in beslag nemen en Paul Hembery, de motorsportdirecteur van Pirelli, legt ons uit waarom deze tests in Abu Dhabi plaatsvinden.

“De reden waarom we hier zijn is omdat het hier warmer is,” aldus Hembery.

“Uiteraard kan je ook voldoende plaatsen in Europe vinden om in natte weersomstandigheden te testen. Denk maar aan Valencia of Silverstone bijvoorbeeld, maar wanneer het in Europe nat is dan is het ook koud.”

En daar ligt meteen ook het pijnpunt van een eventuele test in Europa want het voorbije seizoen kenden we veel regenraces buiten Europa.

“Er zijn natte races in Azië. Maleisië, Japan en mogelijk ook Singapore. Die locaties zijn allemaal erg verschillend en de temperatuur blijft vaak hoog wanneer het regent.”

“De bandencompounds reageren wanneer het regent erg gevoelig op de omgevingstemperatuur. De resultaten van deze test zijn dan ook erg belangrijk en kunnen ons veel leren”.
a:1:{s:9:”file_name”;s:16:”pirelli_logo.gif”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print