Pirelli: “Tijdens meeste races zal er slechts één pitstop gemaakt worden”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Volgens bandenleverancier Pirelli zullen we tijdens het nieuwe F1-seizoen vooral races zien waarbij de rijders slechts één pitstop maken.

Door de nieuwe technische regels wordt er met volledig andere F1-bolides gereden en ook de bandencompounds zullen volledig anders zijn dan de voorbije jaren. Zo wordt er met 18-inch banden gereden die ook nog eens veel duurzamer zullen zijn dan dat we de voorbije jaren gekend hebben.

De nieuwe bandencompounds zullen volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola de teams nog steeds strategische mogelijkheden geven, al verwacht hij wel dat er hoofdzakelijk races met slechts één pitstop zullen plaatsvinden.

“Ik hoop dat er nog steeds even veel strategische mogelijkheden gaan zijn, want de manier waarop wij de nieuwe banden ontwikkeld hebben is juist om verschillende strategische mogelijkheden te hebben met één of twee pitstops,” aldus Isola tijdens zijn vooruitblik naar het nieuwe seizoen.

“Het is ook juist dat we met de nieuwe banden minder degradatie zullen hebben, waardoor we minder pitstops zullen hebben. Tijdens de meerderheid van de races zullen de rijders waarschijnlijk slechts één pitstop maken.”