Pirelli voorspelt vier stops in Maleisië

Bandenfabrikant Pirelli zegt dat de omstandigheden in Maleisië er wel eens voor kunnen zorgen dat er vier pitstops nodig zullen zijn.
Bij aanvang van het seizoen in Australië waren de piloten aangenaam verast door de duurzaamheid van de banden. In tegenstelling tot wat men in de wintertests had ondervonden, stelde de teams vast dat er meer rondjes gedraaid konden worden met eenzelfde set banden.

Toch zou dat kunnen keren in Maleisië. Dat zegt ook Paul Hembrey, directeur van Pirelli Motorsport: “De karakteristieken van het circuit van Sepang, gecombineerd met een baantemperatuur van min of meer 50°, zullen waarschijnlijk de meest agressieve combinatie zijn voor onze banden”.

“Het zou best kunnen dat de regen de kaarten nog door elkaar schudt, maar onder normale omstandigheden, zou ik zeggen dat de GP van Maleisië zal aankijken tegen een gemiddelde van vier pitstops.”

Dat zou betekenen dat men vijf sets banden nodig heeft om de race uit te rijden en dat schept tal van mogelijkheden op het gebied van strategie, hopelijk ook op voldoende spektakel.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print