Porsche overweegt terugkeer naar F1

Na de geruchten over een mogelijke intrede van Volkswagen in de Formule 1 zijn er nu de geruchten dat Porsche een terugkeer naar de Formule 1 overweegt.
Porsche is momenteel sterk aan het overwegen om terug te keren naar de Formule 1. Matthias Mueller, de grote baas bij Porsche, liet dat alvast verstaan op het autosalon van Parijs.

Enkele maanden geleden doken er al geruchten op dat Volkswagen zijn intrede in de Formule 1 wou maken (lees artikel), maar nadien werden deze geruchten gedeeltelijk afgezwakt.

Toen reeds werd er geopperd dat het mogelijk was dat de Volkswagen Groep niet noodzakelijk onder haar eigen naam aan de Formule 1 zou deelnemen. Audi of Porsche waren evengoed opties. Die laatste optie lijkt nu concreet te worden.

“We willen niet dat zowel Audi als Porsche deelnemen in de LMP1-klasse en zo tegen elkaar rijden, dat is niet zo leuk,” zei Mueller tegenover Autocar. “Daarom moeten we bespreken of het niet interessanter is om één van de twee merken in de LMP1-klasse te laten rijden en de andere in de Formule 1”

Net zoals in het artikel dat we in juni schreven zou Porsche dan eerder als motorenleverancier optreden dan als een eigen team in de Formule 1. Voorlopig is het echter afwachten of Porsche effectief zal terugkeren in de Formule 1.
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”porsche_volkswagen.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:32:”porsche_volkswagen_620_260_1.jpg”;}
Na de geruchten over een mogelijke intrede van Volkswagen in de Formule 1 zijn er nu de geruchten dat Porsche een terugkeer naar de Formule 1 overweegt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print