Positie Helmut Marko staat na gesprek met Red Bull-topman niet meer ter discussie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gisteren leek het nog alsof Helmut Marko moest vrezen voor zijn positie binnen het Red Bull F1 team maar vandaag liet Marko verstaan dat zijn positie niet langer ter discussie staat en dat hij zijn contract bij Red Bull zal uitdoen.

Max Verstappen sprak duidelijk zijn steun uit voor Helmut Marko maar desondanks leek Marko zijn positie binnen Red Bull stevig onder druk te komen staan. Er volgde in de F1-paddock van Saoedi-Arabië echter een goed gesprek met Red Bull managing director Oliver Mintzlaff en dat heeft erin geresulteerd dat Helmut Marko zijn positie kan handhaven.

“Horner en ik hebben gedurende 19 jaar samengewerkt maar er moeten dingen opgelost worden,” vertelde Marko tegenvoer de media in Jeddah nadat hij daar samen met Oliver Mintzlaff arriveerde. “Ik had een erg goede meeting (met Mintzlaff) en ik denk dat alles duidelijk is. We hadden een discussie na de geruchten die verspreid werden en ze hadden geen legale achtergrond.”

“Indien iemand de wens of het idee heeft om mij te schorsen, dan hebben ze daar geen legale basis voor.”

“Het is ons doel om voor de vierde keer samen met Max wereldkampioen te worden en daarvoor moeten we samenwerken.”

“Toto Wolff zegt dat contracten in de Formule 1 niet veel betekenen, ik was erg dankbaar voor de loyaliteit die Verstappen heeft getoond en ik kan alleen maar zeggen dat ik onder de indruk was en dankbaar.”

Tegenover het Duitse Bild bevestigde Mintzlaff inderdaad de positieve uitkomst van de meeting die hij met Helmut Marko had.

“We hadden een goed gesprek met Helmut maar we willen ons focussen op de sport en onze tweede overwinning. We willen het voor heel de buitenwereld niet te veel over HR-onderwerpen hebben,” besloot Mintzlaff.