Preview: GP van Groot-Brittannië: het begin van het einde?

Dit weekend staat de GP van Groot-Brittannië op het programma, een échte klassieker. Wordt het de laatste keer dat deze GP op het circuit van Silverstone wordt afgewerkt?

De laatste races waren er om snel te vergeten voor Lewis Hamilton, die in zijn thuisland op zoek gaat naar een broodnodige overwinning. De Brit zag zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel immers groter worden in Oostenrijk. Lewis Hamilton won de afgelopen drie races op het circuit van Silverstone, waardoor hij ook de grote favoriet is voor dit weekend. Valtteri Bottas, die afgelopen weekend in Oostenrijk won, is nu een echte titelkandidaat. De Fin verkeert in een goede vorm en zal maar al te graag een driemansgevecht maken van de strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Verder is het ook een groot feest voor vele F1-teams, aangezien die teams hun thuisbasis in Engeland hebben.

Silverstone staat al op de kalender sinds het eerste officiële wereldkampioenschap uit 1950. Het circuit is gebouwd rond een oude vliegbasis en is 5 891 meter lang. De twee DRS-zones bevinden zich na bochten vijf en veertien. Op zondag zullen er 52 ronden afgelegd worden.

Opmerkelijk is dat een nieuw soort cockpitbescherming, genaamd ‘Shield’, zal getest worden op de Ferrari tijdens de vrije trainingen. In de toekomst zal er een grondige test gehouden worden, maar de FIA had nu al graag wat feedback van de rijders.

Pirelli neemt de medium, zachte en superzachte banden mee naar Groot-Brittannië.

Het weekend wordt wisselvallig met temperaturen net boven twintig graden. Zoals verwacht in Groot-Brittannië ligt een bui altijd om de hoek. De meeste kans op neerslag is voorspeld voor zaterdag.

Tijdsschema GP van Groot-Brittannië (Belgische tijd):
– Vrijdag 14 juli 10:00 – 11:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 14 juli 14:00 – 15:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 15 juli 11:00 – 12:00: Derde vrije training
– Zaterdag 15 juli 14:00 – 15:00: Kwalificatie
– Zondag 16 juli 14:00: Race

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”britse_vlag_f1_clag_headline.jpeg”;}
Dit weekend staat de GP van Groot-Brittannië op het programma, een échte klassieker. Wordt het de laatste keer dat deze GP op het circuit van Silverstone wordt afgewerkt?

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer